Германия удължава забраните за влизане в страната

  • 16 февруари 2021 20:54

  • 2506
  • 1
Германия удължава забраните за влизане в страната
© Getty Images/Guliver

Граничните проверки, спиращи влизането на германска територия на почти всички хора от над 10 страни и райони, класифицирани като рискови заради по-заразните варианти на коронавируса, бяха удължени до следващия месец, тъй като единични случаи подклаждат опасения, че британският щам продължава да се разпространява в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Забраните за влизане, които се превърнаха във водеща новина през последните дни заради транспортния хаос на границата с Чехия, първоначално трябваше да останат в сила до 17 февруари.

Германското правителство днес реши да удължи правилата до 3 март.

Забраните засягат страни и региони, внесени в списъка на правителството на "зони с обезпокоителни варианти" на COVID-19.

Само германски граждани и постоянно пребиваващи в страната могат да влизат в Германия от тези зони, с изключение на някои работници в ключови сфери и на шофьори на камиони.

В списъка са страни като Великобритания, Южна Африка и Португалия. Чехия и австрийската провинция Тирол бяха добавени в него през уикенда.

Британският щам на коронавируса - В117 е един от трите обезпокоителни варианта, установени в Германия от Института "Роберт Кох".

По-рано този месец шефът на института Лотар Вилер съобщи, че британският щам е открит в 13 от 16-те германски провинции, но съставлява само 6 процента от всички нови случаи, макар да предупреди, че това число може да нарасне още повече.

Десетина европейски държави са въвели ограничения в свободата на движение в ЕС заради пандемията

Германските власти наскоро увеличиха ресурсите на лабораториите за работа по категоризация на пробите, за да получат по-ясна картина за разпространението на вариантите на коронавируса в страната.

Български строителен работник в западния град Хам даде вчера положителна проба за британския вариант на коронарвируса, който се смята за по-заразен. Вследствие на това 140 души, живеещи в четири сгради бяха поставени под карантина с помощта на значителен брой полицейски служители, съобщиха днес властите. Строителният работник е изолиран в дома си заедно със съпругата си и други членове на семейството.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Brandia19

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­­и­­­ж­т­­е­­­ ­­­м­­­о­я­т­­­а­­­ ­т­­­и­й­­­н­­­ ­­п­­­у­­­т­к­а­ ­-­ ­­­W­W­W­.­B­­­G­­­1­­­7­.­­C­L­­­U­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини