Германия върна 5000 души на границата, опасявайки се от разпространение на варианти на COVID-19

  • 15 февруари 2021 15:10

  • 2878
  • 1
Германия върна 5000 души на границата, опасявайки се от разпространение на варианти на COVID-19
© Getty Images/Guliver

Германските власти съобщиха, че полицията е върнала близо 5000 души на границите на страната с Чехия и с австрийската провинция Тирол, откакто вчера бе въведен по-строг граничен контрол, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Германия въведе гранични проверки, за да забави разпространението на британския вариант на коронавируса от Чехия и на южноафриканския вариант от Тирол. Страната наложи рестрикции за влизане на германски граждани и постоянно пребиваващи в Германия, шофьори на камиони, транспорти средства и медицински персонал, както и някои други категории граждани, включително пресичащи границата работници, заети в "системно значими сектори". Всички те трябва да представят отрицателен тест за COVID-19.

Говорителят на вътрешното министерство Стив Алтер заяви, че до тази сутрин федералната полиция е проверила близо 10 000 души и е върнала около 5000 от тях.
Граничните проверки провокираха остри критики от страна на Австрия.

Колони от камиони чакат на границата между Германия и Чехия

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел, Щефен Зайберт, защити мерките, въведени от Германия. Той заяви, че "германското правителство е трябвало да предприеме действия" за да преотврати бързото разпространение на по-заразните варианти на коронавируса. Зайберт добави по време на редовната си пресконференция, че граничните проверки, свързани с пандемията, са само временни, и че "връщането към нормалното състояние е в интерес на всички", отбелязва Ройтерс.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Amandaa18

2021.04.10 | 03:59

1
­В­и­ж­т­­е­ ­­м­­о­­­я­­­т­а­­ ­­т­­и­­­й­­н­ ­п­у­т­­к­­­а­­ ­­­-­­­ ­­W­­­W­W­.­­­B­­G­1­7­.­­C­­­L­U­­­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини