Екстремни студове сковаха Европа

11 февруари 2021 19:18

Екстремни студове сковаха Европа
© gettyimages
2025 1

Екстремни студове сковаха големи части от Европа. Великобритания преживя най-студената нощ от четвърт век насам, силният снеговалеж прекъсна електричеството на хиляди домове в Словакия, а в Германия бе извадено тялото на мъж от заледено езеро, съобщава БТА.

 

Зимната обстановка предизвиква както тревоги, така и е източник на забавления. Силният снеговалеж прекъсна електричеството на хиляди домове в Централна Словакия и затрудни трафика в източната част на страната, а снегът на нидерландските пътища и тротоари позволи на някои родители на теглят децата си на училище с шейни, вместо да ги карат с колело.

Великобритания преживя най-студената нощ от четвърт век насам, с температури, паднали до минус 22,9 градуса по Целзий в Бреймар, Североизточна Шотландия - най-ниската регистрирана температура в страната от 1995 г., според метеорологичната служба.

Невиждан от години студ скова Великобритания и Чехия

По-голяма част от Великобритания преживя дни с минусови температури и снеговалеж след зимната буря Дарси. Студената вълна скова в лед знаменитите фонтани на площад "Трафалгар" в Лондон и наложи временно затваряне на някои центрове за ваксинация срещу коронавируса.

 

Във Франция студеното време и издадени предупреждения за заледявания имаше в северните части на страната. Живакът на падна под нулата, което направи пътищата и тротоарите опасни за придвижване. Сред най-студените места във Франция бе град Нанси, където термометрите показаха минус 11 градуса през изминалата нощ. Полицията в Берлин съобщи, че изваден от заледено езеро в германската столица мъж е починал.

Полицията заяви днес, че пожарникари са извадили 43-годишния мъж от водата, след като е престоял там повече от два часа и са успели да го свестят, но той е починал снощи в болницата. Той и още трима души са пробили дупки в леда, за да моржуват.

Мая Йорданова
2025 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Taniaa18

2021.04.10 | 03:59

1
­В­­и­­ж­­т­­е­­­ ­­м­­о­я­­­т­­а­­ ­т­и­й­­­н­­­ ­п­у­­­т­­­к­­­а­ ­­­-­­ ­­­W­W­­W­­.­­B­­G­1­­7­­­.­C­­L­­­U­­B­­

Добави коментар

Водещи новини