Австрия ще разхлаби карантината, отваря магазините и училищата

  • 01 февруари 2021 20:14

  • 602
  • 1
Австрия ще разхлаби карантината, отваря магазините и училищата
© Getty Images

Австрия заяви, че от следващия понеделник ще разхлаби карантината, наложена заради коронавируса. Предвижда се да се премине към нощен полицейски час и да се позволи на магазините, които нямат първостепенно значение, и на училищата отново да отворят, въпреки че броят на заразяванията остава по-голям, отколкото би искало правителството, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Само на учениците, които са тествани, ще бъде позволено да присъстват на занятия, а другите могат да се включат онлайн, каза правителството.

Тестовете ще се правят в училищата, а по-големите ученици ще бъдат разделени на групи за занятията.

Според властите клиентите в магазините ще трябва да носят маски FFP2.

Австрия значително ще затегне контрола по границите си, за да предотврати внасянето на нови разновидности на коронавируса, заяви канцлерът Себастиан Курц.

Той не уточни какви мерки ще се вземат, но спомена т.нар. бразилски щам, който още не е открит в Австрия.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
602 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.02.01 | 23:17

1
Ей ги на и тези михлюзи... на сила щели да вземат мерки за нещо, което все още не било открито при тях, ама било много, ама много опасно, какъвто е кариокския ъпгрейд на коронката:)))?!? Интересно е обаче, как само за седмица "неутрализираха" заплахата от ингилизкия ъпгрейд, който беше(според "умници")...поне няколко милион пъти по-смъртоносен от... оригинала:)))?!? Съвсем за канарчетата взеха да ни вземат някои, които вече даже не си правят и труда... поне малко от малко да си съгласуват" истините"!

Добави коментар

Водещи новини