Никола Саркози даде гласа си в Париж

  • 06 май 2012 13:49

  • 762
  • 0
Никола Саркози даде гласа си в Париж
©

Действащият президент на Франция Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в даде гласа си в Париж на втория тур от изборите за държавен глава, на които негов основен съперник е социалистът Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, предаде РИА Новости.

Президентът и неговата съпруга Карла Бруни-Саркози изпълниха гражданския си дълг в лицей „Лафонтен” в 16-ти парижки окръг. Като се приближи до избирателната си секция Саркози неочаквано за своите охранители пресече булеварда, за да се здрависа със своите привърженици, които се бяха събрали от другата страна на улицата, заради което се наложи движението да бъде блокирано.

Вътре в секцията Саркози помогна на Карла да влезе в кабината за гласуване, а след това прегърна съпругата си преди да пусне в урната плика с бюлетината.

Преди да замине Саркози отново приветства своите привърженици.

След това Никола и Карла Саркози се насочиха към Елисейския дворец, където ще очакват обявяването на резултатите в компанията на най-приближените съветници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
762 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини