Франсоа Оланд е на печеливша позиция преди балотажа във Франция

  • 06 май 2012 07:25

  • 1004
  • 0
Франсоа Оланд е на печеливша позиция преди балотажа във Франция
©

Президентът на Франция Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в е изправен пред поражение от кандидата на социалистите Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 на балотажа на президентските избори, които ще се проведат днес, съобщи "Ройтерс".

Това отваря пътя към промяна на икономическата политика в еврозоната от мерки за съкращаване към растеж, пише dnevnik.bg.

Според последните социологически проучвания Саркози е скъсил преднината на Оланд, но социалистът продължава да води с няколко пункта. Неуспехът на действащия президент да нанесе "нокаут" в прекия телевизионен дебат преди няколко дни обаче на практика му гарантира второто място в надпреварата.

По време на дебата Оланд запазва спокойствие въпреки непрестанните нападки на Саркози, който два пъти го нарича "лъжец" в ефир.


"След дебата не може да се каже, че Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 няма да бъде президент, така че по-скоро той ще е победител," казва Доминик Рейние от университета Sciences Po.

Избирателните секции ще бъдат отворени в 8 сутринта местно време до 6 вечерта, а в големите градове до 20:00 часа. Резултатите от екзит половете ще бъдат оповестени веднага след това, но по-рано през деня такива ще може да бъдат намерени в интернет.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1004 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини