Дания удължава ограниченията за борба с пандемията

  • 28 януари 2021 21:42

  • 1253
  • 0
Дания удължава ограниченията за борба с пандемията
© gettyimages

Датското правителство заяви днес, че ще удължи с три седмици ограниченията заради коронавируса, за да пресече разпространението на по-силно заразен щам, предадоха световнитв агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Министър-председателката Мете Фредериксен изтъкна нарастващия брой случаи, свързани с открития първо във Великобритания щам на вируса. "Той промени плановете", каза тя на пресконференция.

В Дания има над 250 случая на новия "английски" вариант на коронавируса

"Новата мутация се разпространява въпреки сегашните широкообхватни ограничения", заяви Фредериксен.

Здравният министър Магнус Хойнике каза, че се очаква този щам да стане доминиращ в Дания през следващия месец. Мерките, които включват ограничаване на събиранията на обществени места до максимум петима човека и затваряне на баровете, ресторантите, училищата и магазините, ще бъдат продължени до 28 февруари. Затворени остават също така театрите, кината, музеите, зоопарковете, спортните зали и плувните басейни.

Аптеките и магазините за хранителни и други основни стоки остават отворени. Правителството съветва да не се пътува в чужбина, а влизането в страната е ограничено. Досега Дания е регистрирала около 197 000 заразявания с коронавирус и 2071 смъртни случая.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1253 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини