Лондон обявява решение за карантина на пристигащи от рискови държави

27 януари 2021 13:29

Лондон обявява решение за карантина на пристигащи от рискови държави
© Getty images
654 0

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател ще оповести днес решението на правителството пристигащите в Обединеното кралство от рискови държави да бъдат карантирирани за 10 дни в хотели срещу заплащане от тяхна страна, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20488

Решението на правителството се забави повече от очакваното, защото е опит да намери баланс между бунтарите в Консервативна партия на Борис Джонсън, които са против допълнителни строги мерки и лейбъристите в опозиция, които искат карантина за всички пристигащи.

В крайна сметка се очаква Прити Пател да заяви, че самоизолацията по хотели ще бъде за пристигащите от повечето страни от Южна Америка, от Южна Африка и от Португалия, заради близките ѝ връзки с Бразилия.

Причината за мярката са опасенията за прехвърляне на Острова на новите щамове на коронавируса. За да може пристигащ от чужбина да влезе в страната трябва да представи отрицателен тест за COVID-19 не по-стар от 72 часа и да се самоизолира за 10 дни.

Заради пандемията: Отчита се спад в цените на двупосочните самолетни билети

Неизпълнилите изискването ги грози глоба от 500 паунда. В Англия карантината може да бъде прекратена, ако след 5 дни съответното лице даде втора отрицателна проба.

По време на изявлението си в Камарата на общините Прити Пател ще съобщи пълните подробности за новата схема, както и кои страни ще бъдат изключение от нея с уговорката обаче, че ако в бъдеще бъде преценено, че те също са рискови, мярката с хотели ще бъде наложена и за техните граждани.

Авиационната индустрия, която смята, че в Обединеното кралство са наложени едни от строгите ограничения в света,  междувременно се оплака, че въвеждането на нови още по-строги мерки ще бъде катастрофално за сектора.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20488

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
654 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар