Ирландия въвежда карантина в хотел за пристигащите от Бразилия и Южна Африка

26 януари 2021 21:45

Ирландия въвежда карантина в хотел за пристигащите от Бразилия и Южна Африка
© gettyimages
629 0

Ирландия въвежда 14-дневна карантина в хотели за всички пристигащи от Бразилия и Южна Африка и за всички пристигащи, които не могат да представят отрицателен тест за коронавирус, съобщи правителството в Дъблин, цитирано от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20730

Безвизовият режим с двете страни и с цяла Южна Америка ще бъде замразен до 5 март, заяви ирландският премиер Михол Мартин.

Министрите разписаха мерките, които имат за цел да не бъде допуснато да се разпространяват в Ирландия новите, по-заразни варианти на коронавируса, и същевременно продължиха срока на затварянето на страната заради коронавируса също до 5 март.

Норвегия въведе спешни промени в режима на влизане в страната

Четиринайсетдневната карантина беше обявена по-късно днес, на пресконференция.

Вчера ирландският вицепремиер Лио Варадкар заяви, че отхлабването на мерките, когато се стигне до него, ще се прави много бавно. Той не изключи възможността обхватът на изискването за карантина в хотели да бъде разширен за всички пристигащи от чужбина, както искат повечето политици от опозицията, но по думите му това няма да има кой знае колко голям ефект поради свободния режим на пътуване със Северна Ирландия. Това според Варадкар ще създаде проблеми и с производствените вериги.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20730

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
629 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар