Мащабна полицейска акция в Германия срещу детската порнография

  • 26 януари 2021 17:47

  • 181
  • 0
Мащабна полицейска акция в Германия срещу детската порнография
© Getty Images (архив)

Германската полиция и прокуратура предприеха обиски в цялата страна срещу 65 заподозрени за детска порнография, предаде ДПА.

Заподозрените са обвинени за притежание и разпространение на незаконно съдържание, заявиха от прокуратурата. Съдебните действия срещу тях са предприети в резултат на разследване срещу мрежа за детска порнография в западния град Бергиш Гладбах. Повечето от лицата, станали обект на действията на полицията, са от провинциите Северен Рейн-Вестфалия (19 от тях са оттам), Бавария и Долна Саксония. Претърсванията са извършени общо в десет провинции, а някои от тях продължават и в момента.

Полицията в Германия разби банда за трафик на хора

Към днешна дата няма издадени заповеди за арест, заяви полицията и допълни, че сред заподозрените има две жени. Разследващите заявиха, че са започнали да проучват иззетите при операцията материали.

Това е втора голяма операция по случая от Бергиш Гладбах. През септември миналата година около 1000 полицаи и други длъжностни лица участваха в обиски, предприети срещу 50 лица в 12 провинции, припомня БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини