Наш журналист в Германия: Има ли напрежение заради по-строгите мерки?

  • 26 януари 2021 10:21

  • 6514
  • 1
Наш журналист в Германия: Има ли напрежение заради по-строгите мерки?
© Getty Images, архив

Нещата в новините изглеждат по-тревожно, отколкото са в реалния живот. Всичко обаче е затворено. Животът не е нормален, но германците го приемат философски. Това обясни журналистът Петър Пунчев, който живее в Дюселдорф. По думите му действията на правителството се възприемат положително.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Не им е леко на собствениците на заведения, но не виждам почти такова сред тях, което да не предлага храна за вкъщи. Всички се стараят по малко да поработват, за да се запазят. В Дюселдорф нещата се възприемат доста спокойно. Като човек, който следи детайлите, видях чрез апликацията на телефона си с колко заразени сме се срещнали. От три седмици не съм забелязал да съм бил в контакт с болен", коментира Пунчев пред Bulgaria ON AIR.

Според журналиста нещата са значително по-спокойни от началото на пандемията.

Проф. Мурджева с уточнение за новата мутация на COVID-19

"Имаше моменти на задъхване на здравната система, властите не искат да се връщат към това. Тук ваксинацията също върви бавно, въпреки очакванията. В момента са ваксинирани около 1,6 млн. души - очакваше се да са двойно повече. Европа е потърпевша от действията на фирмите производители на ваксините. Няма голяма разлика в това отношение между България и Германия", обрисува ситуацията Пунчев.

"Човек просто трябва да избере за себе си - дали да се ваксинира или да се среща с риска ежедневно", смята той.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
6514 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К. Л. М

2021.01.26 | 16:27

1
Всички хора да се съдят и да потърсят отговорност на политиците и богатите! Да се закрие СЗО и съд за всички продажници политици! Не на ЕС и НАТО! Бог да пази България!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини