Франция готви трети локдаун

24 януари 2021 10:10

Франция готви трети локдаун
© Getty Images, архив
2714 2

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса, съобщава днес вестник "Журнал дьо диманш", цитиран от ТАСС. Решението се очаква в най-скоро време, добавя изданието, като цитира източник в правителството.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20545

Въвеждането на новия локдаун се свързва със стремителните темпове на разпространение във Франция на британския вариант на вируса и на новия щам, регистриран в Южна Африка. Очаква се обръщение на президента Еманюел Макрон в сряда след насроченото заседание по въпроса на Съвета по отбраната, пише вестникът.

Проф. Чорбанов: Прекаралите COVID-19 имат много по-добър имунитет, отколкото дава ваксината

Според цитираните източници въпросът за въвеждането на третия локдаун е практически решен и в момента само се уточняват сроковете за действието му и съпътстващите мерки. Очаква се новата карантина да влезе в сила до края на следващата седмица и, според същите източници, ще трае не по-малко от три седмици, предаде БТА.

Според вестника този път мерките могат да бъдат по-меки, защото населението вече трудно понася действащите ограничения. Възможно е да се разреши на магазините, които не продават стоки от първа необходимост, да работят по няколко часа на ден. В интервю за "Журнал дьо диманш" министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер съобщи, че в случай на въвеждането на нови мерки училищата ще продължат да работят.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20545

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2714 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (2)

Добави коментар
Сульо

2021.01.25 | 12:07

136982
То го е страх да не пукне жена му

2021.01.24 | 11:41

135636
Съвсем нормално е да има 3-ти локдаун, преди да последва 4-тия

Добави коментар