Бивш евродепутат замесен в разследване на мафиотска организация в Италия

  • 21 януари 2021 17:54

  • 600
  • 0
Бивш евродепутат замесен в разследване на мафиотска организация в Италия
© Getty Images/Guliver (архив)

Италианското правосъдие съобщи за задържането на десетки предполагаеми членове на калабрийската мафия ндрангета в разследване, в което са замесени и двама политици, включително бившият евродепутат и лидер на италианските християндемократи Лоренцо Чеза, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според изявление на калабрийската прокуратура в Катанцаро, след днешната операция 13 заподозрени членове на ндрангета са задържани под стража, а други 35 души са под домашен арест.

Те са обвинени в данъчни измами чрез фалшиви фактури, принадлежност към престъпна организация и незаконно получаване на държавни поръчки, предимно за доставки на защитна екипировка срещу новия коронавирус.

75 арестувани при голяма антимафиотска акция в Италия и Швейцария

Сред хората под домашен арест е регионалният секретар на италианските християндемократи в Калабрия Франческо Таларико. Той е заподозрян в приемане на обещани от ндрангета гласове на парламентарните избори от март 2018 г., като в замяна обещал на престъпната групировка да получи държавни поръчки.

Лидерът на партията Лоренцо Чеза пък е заподозрян, че е посредничил между Таларико и ндрангета. Той отрича това, но все пак подаде оставка от партийното ръководство.

Последвайте канала на

Novini.bg
600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини