Кампанията за ваксинация срещу COVID-19 в Чехия се забави

  • 21 януари 2021 15:09

  • 563
  • 0
Кампанията за ваксинация срещу COVID-19 в Чехия се забави
©

Кампанията за ваксинация срещу коронавируса, започнала в Чехия на 27 декември миналата година, се забави заради недостатъчни количества ваксини. Това съобщи днес пред журналисти здравният министър Ян Блатни, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

"Проблемът с недостатъчните количества ваксини, с който сега се сблъскваме, доведе до значително намаляване на провежданите в страната имунизации. Някъде в рамките на предстоящите три седмици (кампанията за имунизации ще се забави)", каза министърът.

Блатни съобщи, че забавянето на имунизациите ще засегне и част от медиците, които са в групата на първите ваксинирани. В Чехия засега се поставят ваксини само на определени категории граждани: хора над 80-годишна възраст, обитатели на старчески домове и на други специализирани учреждения на службата за социални грижи, а също на служители, които работят на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Чехия на първо място в ЕС по относителен дял на новозаразените за 14 дни

Към днешна дата срещу коронавируса в Чехия са ваксинирани 154 989 души. На повече от 7200 от тях вече е поставена втора доза от ваксината. За ваксинацията в страната с посредничеството на Европейската комисия се използват ваксините на Пфайзер/Бионтех (Pfizer/BioNTech) и Модерна (Moderna).

В Чехия, с население 10,71 милиона души, от началото на пандемията са регистрирани общо 917 359 случая на коронавирус и 14 973 починали от заразата.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
563 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини