ЕП се събира извънредно заради ареста на Навални

  • 19 януари 2021 06:59

  • 400
  • 1
ЕП се събира извънредно заради ареста на Навални
© Pixabay

Извънредни дебати по повод ареста на руския опозиционен лидер Алексей Навални  ще се проведат в Европейския парламент. Очаква се те да завършат с резолюция.

Точката бе приета като извънредна в дневния ред на пленарната сесия, след като Навални бе арестуван при завръщането си в Москва в неделя вечер.

ЕП се подготвя да приеме резолюция за задържането на Навални

Председателите на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в и на Европейския парламент Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш осъдиха задържането на руския опозиционен лидер и призоваха за незабавното му освобождаване. Сасоли  заяви, че евродепутатите са готови да го поканят в Европарламента и определи ареста му като "обида за международната общност и за Европа, която е помогнала да бъде спасен живота му".

Председателят на външната комисия на Европейския парламент Дейвид МакАлистър и докладчикът за Русия в Европарламента Адрюс Кубилюс настояха ЕС да засили санкциите срещу руски официални лица и да разшири техния мащаб, като напомниха, че от декември общността разполага с инструмента за глобален санкционен режим за човешките права и не трябва да се колебае да го използва, когато е необходимо. 

Последвайте канала на

Novini.bg
400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кирил

2021.01.19 | 15:11

1
А защо не се съберат за крещящите корупция в България - прекали лицемери.

Добави коментар

Водещи новини