Норвегия разхлабва мерки

  • 18 януари 2021 17:09

  • 646
  • 0
Норвегия разхлабва мерки
© Getty Images/Guliver (архив)

Норвегия ще отслаби някои ограничения, след като допълнителните мерки срещу коронавируса, действали през последните две седмици, изглежда дадоха желания резултат, съобщи днес министър-председателката Ерна Сулберг, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Норвегия е сред страните с най-ниски равнища на разпространение на заразата, след като наложи по-строги рестрикции по-рано от много други страни.

"Въпреки че мерките изглежда работят и равнищата на инфекция са в някаква степен по-ниски, ситуацията продължава да е нестабилна", каза Сулберг пред парламента. Кумулативният брой случаи на COVID-19 на 100 000 души в Норвегия за 14 дни беше 157, 95 към 10 януари, петият най-нисък в Европа след този в Исландия, Гърция, България и Финландия, както съобщи Европейският център за превенция и контрол на заболяванията.

29 починаха след ваксинация срещу COVID-19 в Норвегия

Сулберг каза, че разхлабването предвижда домакинствата вече да могат да посрещат до петима посетители, а училищата да разчитат по-малко на дистанционното обучение. Остава обаче забраната баровете и ресторантите да предлагат алкохол, а професионалните спортни лиги са приканени да прекъснат за две седмици състезанията си, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини