Мадрид потъна в тонове боклуци

Сметопочистващите фирми в испанската столица се оказаха в капана на лошите метеорологични условия, предизвикани от зимната буря Филомена, която парализира цялата страна. Заради натрупания сняг в последните дни камионите по сметоизвозване са неспособни да извършват своята дейност, в резултат на което преливащите от боклук контейнери по улиците на Мадрид са обичайна гледка.

В интервю за радио "Онда Мадрид" зам.-кметът на столицата Бегоня Вийасис сподели, че натрупаното количество отпадъци на територията на града възлиза на около 9000 тона, като на този етап фирмите са успели да извозят от тях само 850 тона.

Едва този вторник фирмите са започнали да работят с около 40 процента от капацитета си, за да разчистят улиците от престоялите отпадъци, включително и почистването на снега.

Снежната буря е причинила на Мадрид щети за стотици милиони евро

От своя страна кметът на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда обеща, че ще бъдат положени "сериозни усилия", за да се разчисти града и сметопочистването да функционира на едно нормално ниво.

Коментари

 1. 2021.01.14 | 18:14
  Искаме оставка! Гешев и Борисов да понесат отговорност!
 2. 2021.01.14 | 15:53
  Вие сте виновен, че имаше буря. На какво прилича това некадърно управлрние?! Нашата Нинова попитайте, тя ще ви каже, че има план за справяне в 5 стъпки.
  1. 2021.01.14 | 17:40
   и радеФ също,не само нинова
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет