3/4 от гърците имат доверие във ваксината срещу COVID-19

13 януари 2021 11:08

3/4 от гърците имат доверие във ваксината срещу COVID-19
© Булфото (архив)
152 0

74% от гърците имат доверие във ваксината срещу COVID-19, като се отчита рекордна активност на възрастните хора в Гърция с желание да се имунизират.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20217

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис предложи издаване на общоевропейски сертификат на ваксинираните и по-лесен достъп за тях при пътуване.

Само за ден над 60 000 възрастни гърци на възраст над 85 години са се записали за ваксиниране, съобщават от здравното министерство. Това е следващата група, която ще се имунизира  след лекарите.

На 16 януари стартира масовото ваксиниране в Гърция, като за целта влизат в действие първите 144 ваксинационни центъра в цялата страна. На около 30 малки острова, където няма болници, хората ще се ваксинират от военни медици от министерството на отбраната.

Последно проучване показва, че 74% от гърците желаят да се ваксинират при първа възможност.

Гърция предлага сертификат за ваксинация с цел улесняване пътуването в ЕС

Медийни коментари днес посочват надежда, че Европейският съюз ще приеме предложението на премиера Мицотакис за издаване на общоевропейски сертификат на ваксинираните срещу COVID, който ще улесни пътуването на хората. Това не включва забрана за влизане в Гърция на неваксинирани лица.

Гръцкият премиер съобщи, че страната е осигурила общо 25 милиона ваксини за двете дози от имунизацията.

Очаква се в петък съобщение на правителството за леко облекчаване на мерките с отваряне на малките търговски обекти, отбелязва БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 20217

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
152 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар