Подкомисията на ЕП за следене на демокрацията отчита, че правителствата не дават откровени отговори

11 януари 2021 21:50

Подкомисията на ЕП за следене на демокрацията отчита, че правителствата не дават откровени отговори
© Pixabay
638 1

Евродепутатите от подкомисията на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, принципите на правовата държава и основните права отчетоха днес, че често властите в ЕС не дават откровени отговори на поставяните от тях въпроси, предаде БТА.

Властите в ЕС невинаги отговарят искрено и изпращат на нашите заседания представители, които не са в състояние да отговарят на задаваните въпроси, заяви евродепутатът Гуендолин Делбос (Зелени). Тя добави, че представители на Унгария и на Полша не са се отзовали на поканите за участие в заседание на комисията на ЕП за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Председателят на подкомисията Софи ин'т Велд (Обнови Европа) и други евродепути се присъединиха към наблюдението, че европейските правителства не са искрени и изпращат неподготвени представители.

Тя отчете, че на България досега са били посветени две закрити заседания и с българските власти е осъществен допълнителен обмен на писмени въпроси и отговори. По нейните думи подкомисията следи също събитията в Малта, Полша, Словакия, Кипър, както и налаганите ограничения в ЕС срещу пандемията от COVID-19.

Подкомисия в ЕП обсъди върховенството на закона в България

Катерина Барлей (Социалисти и демократи) предложи да бъде проследено приложението на препоръките към нашата страна, отправени в докладите на Европейската комисия. Малин Бьорк (Европейска обединена левица) препоръча подкомисията да започне наблюдение на свободата на европейските медии и на схемите за предоставяне на гражданство на ЕС срещу инвестиции. Рамона Стругариу (Обнови Европа) предложи обсъждане на случая пред централата на ВМРО в София, когато срещу протестиращи бяха използвани пиратки и водни струи.

Novini.bg
638 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар

2021.01.11 | 22:17

119414
А кой следи тая подкомисия какви си ги върти,че там гъмжи от социалисти.

Добави коментар

Водещи новини