Почина полицай, ранен при щурма на Капитолия

  • 08 януари 2021 08:21

  • 835
  • 0
 Почина полицай, ранен при щурма на Капитолия
© getty images

Американски полицай е починал при нахлуването в Капитолия в сряда на привърженици на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 205

С това общият брой на жертвите при безредиците достигна 5. Сред убитите е жена демонстрант, която била простреляна от силите за сигурност.

Новината за кончината на полицай Брайън Сикник бе потвърдена от полицията. По-рано тя бе отрекла медийните съобщения за починал след щурма на Капитолия полицай.

Полицията на Капитолия опроверга съобщенията за починал полицай

Сикник припаднал, след като се върнал в своето районно управление след овладяването на ситуацията в Конгреса. Той бил откаран в болница, където починал вчера.

Привърженици на Тръмп нахлуха в Капитолия, докато Конгресът утвърждаваше победата на кандидата на демократите Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в на президентските избори в САЩ на 3 ноември. Президентът републиканец отказваше да признае поражението си.

Впоследствие Тръмп смени тона, като осъди насилието в Капитолия и призова виновниците да бъдат изправени пред правосъдието. Мнозина, включително републиканци, обаче държат президента отговорен като подстрекател на размириците. Двама министри - на транспорта и на образованието - вече подадоха оставка.

Според американски медии държавният секретар Майк Помпейо и министърът на финансите Стивън Мнучин са сред министрите от кабинета, които са обсъдили възможността за позоваване на 25-ата поправка в конституцията за отстраняване на президента от длъжност.

Симеон Гаспаров: Полицията не беше подготвена за този щурм на Капитолия

Председателката на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси, и лидерът на демократите в Сената Чък Шумър призоваха вицепрезидента Майк ПенсМайк ПенсМайкъл Ричард "Майк" Пенс е настоящият вицепрезидент на САЩ и да се позове на 25-ата поправка, но не са получили отговор. Според в. "Ню Йорк таймс" Пенс не поддържа идеята за отстраняване на Тръмп от президентския пост.

Мандатът на президента изтича след броени дни. Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в ще положи клетва като негов наследник на поста на 20 януари.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
835 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини