След Капитолия и германският Бундестаг иска да подсили сигурността си

  • 07 януари 2021 14:17

  • 482
  • 1
След Капитолия и германският Бундестаг иска да подсили сигурността си
© Getty Images/Guliver

Бундестагът, който през август стана мишена на опити за нахлуване на активисти срещу мерките свързани с коронавируса, иска да подсили сигурността си след инцидентите в Капитолия във Вашингтон, заяви днес председателят на долната камара на германския парламент Волфганг Шойбле, цитиран от Франс прес.

Всичко по темата:
Размириците в Капитолия 206

Един ден след щурма на американския Конгрес от привърженици на президента Доналд Тръмп, Шойбле каза, че "иска да проучи в тясно взаимодействие със служителите по сигурността на парламентарните групи, както и с град Берлин и министерството на вътрешните работи, изводите, които следва да бъдат направени за защита на Бундестага".

"За тази цел вече е поискан доклад от германското посолство във Вашингтон за това как е станало възможно да се случат насилствените изстъпления вътре в Капитолия", пише в комюнике на канцеларията на председателя на Бундестага.

Меркел съжалява, че Тръмп все още не е признал изборното си поражение

Консерваторът Шойбле освен това е на мнение, че "сцените от вчера илюстрират голямата задача, която сега стои не само пред новоизбрания президент (на САЩ Джо Байдън), но и преди всичко пред камарите на Конгреса като представителство на народа и следователно и на двата големи политически лагера", отбелязва БТА.

"Политическите, икономическите и социалните конфликти, свързани с дълбоко разделение, може да се решават само по мирен път посредством институционалната рамка и парламентарната процедура - нещо, за което Съединените щати винаги са били модел в свободния свят", каза в заключение Шойбле.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
482 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.07 | 14:47

1
Гузен,не гонен бяга. Казал народа едно време. :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини