Подобрява се здравословното състояние на френския президент

  • 23 декември 2020 15:59

  • 776
  • 0
Подобрява се здравословното състояние на френския президент
© gettyimages

Здравословното състояние на президента на Франция Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на, който на 17 декември даде положителна проба за Ковид-19, се подобрява, съобщиха днес от кабинета му, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Макрон се самоизолира във Версай, а телевизия Бе Еф Ем тази седмица излъчи кадри от правителствено заседание, което той ръководи чрез видеоконферентна връзка.

Какво е състоянието на заразения с коронавирус Макрон?

Президентът обяви, че макар да работи толкова бързо, колкото обикновено, ще продължи да се занимава с най-важните въпроси, сред които са отговорът на Франция на пандемията от COVID-19 и Брекзит. Вторият тест за коронавирус на френския премиер Жан Кастекс е отрицателен и той прекрати седемдневната си самоизолация, съобщи администрацията му.

Кастекс се изолира заради положителния тест на президента, но продължи да работи активно по текущи въпроси. В момента в самоизолация са няколко министри, които са били в контакт с Макрон, както и секретарят на Елисейския дворец Алексис Колер, и председателят на долната камара на парламента Ришар Феран.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини