Папа Франциск: Консуматорството похити нашето Рождество

  • 20 декември 2020 15:11

  • 689
  • 3
Папа Франциск: Консуматорството похити нашето Рождество
© Getty Images/Guliver (архив)

Римският Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март изрази недоволство от факта, че мнозина са забравили истинския смисъл на празника Рождество Христово и са се поддали на консуматорското мислене. Той заяви това в традиционната си неделна проповед.

"Подаръци, покупки, суетене - консуматорството похити нашето Рождество. Във Витлеем (мястото на рождението на Христа) е имало бедност и много любов", каза папата и призова "да се върнем към истинския дух на празника".

Папа Франциск ще отслужи месата на Бъдни вечер по-рано от обикновено

"В това сложно време, вместо да се оплакваме, че заради пандемията не можем да правим нещо, нека направим нещо за този, който се нуждае, а не поредния подарък за себе си или за приятелите, за този, за когото никой не мисли", добави той.

По-рано Франциск отбеляза, че сегашните условия на пандемия и въведените заради нея ограничения ни дават възможност да посрещнем това Рождество "по-религиозно".

Тази година, поради противоепидемичните мерки, Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще произнесе коледното си послание "Урби ет орби" ("Към града и към света") не от балкона на катедралата "Св. Петър" пред вярващите на едноименния площад, както се прави традиционно, а от самата базилика, откъдето се обърна към хората и за Възкресение Христово.

Папата отправи изненадваща ранна сутрешна молитва на площад в Рим за страдащите от пандемията

Засега няма информация, че ще бъде затворен площадът, на който са поставени елха и рождественски сцени, уточни ТАСС, цитира БТА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
689 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.12.20 | 17:01

3
Много точно казано, това е предела на гравитацията
тоя

2020.12.20 | 16:49

2
тоя малко по малко почва да открива топлата вода.
.

2020.12.20 | 15:29

1
"нашето рождество" ??? Този чува ли се какви ги плещи или някой просто се е изгубил в превода?

Добави коментар

Водещи новини