Според Португалия все още е възможна търговска сделка ЕС-Великобритания

  • 18 декември 2020 17:01

  • 240
  • 0
Според Португалия все още е възможна търговска сделка ЕС-Великобритания
© Pixabay

Португалският министър на външните работи Аугущу Сантуш Силва днес изрази мнение, че търговска сделка между Великобритания и ЕС все още е възможна. Той коментира, че близките отношения между двете страни са от съществено значение за бъдещето, предаде Ройтерс.

"Мисля, че е възможно (да има сделка)", отбеляза Силва на онлайн събитие за обсъждане на приоритетите на португалското председелство на ЕС, започващо през януари.

Барние: Не знам какъв ще бъде изходът от преговорите с Лондон

"Ако не, трябва да търгуваме според правилата на Световната търговска организация, но не можем да се откажем от тясна връзка между Великобритания и ЕС", добави той.

От ЕС предупредиха днес, че са останали само часове за сключване на търговско споразумение по Брекзит, a Великобритания призова блока да подходи разумно на фона на усилията да бъде избегнат хаотичен финал на кризата с Брекзит в края на месеца.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че търговските преговори с ЕС "изглеждат трудни" и има различия, които трябва да бъдат преодолени. По думите му все пак "вратата за по-нататъшни преговори остава отворена".

Последвайте канала на

Novini.bg
240 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини