Украйна се оплаква от непрекъснати хакерски атаки

  • 18 декември 2020 17:00

  • 330
  • 1
 Украйна се оплаква от непрекъснати хакерски атаки
© Pixabay

Украйна се оплаква от всекидневни хакерски атаки срещу нейни правителствени институции и възнамерява рязко да засили мерките за киберсигурност, съобщи днес Украинската служба за сигурност, цитирана от Ройтерс.

"Мащабът на инфилтриране в масивите от правителствена информация е внушителен - атаки има почти всеки ден. Заключенията са ясни: ние трябва да действаме незабавно и систематично", написа в Инстаграм шефът на службата Иван Баканов. Той не даде повече подробности.

Как да се предпазим от хакерски атаки?

В миналото Киев неведнъж е обвинявал Москва, че стои зад мащабни кибератаки като част от "хибридна война" срещу Украйна. Русия отрича.

През януари т.г. украинската служба призна, че личните данни на някои нейни граждани са изтекли от портал с обяви за работни места за държавни служители. А сайтът на украинската национална полиция бе временно затворен, след като бе хакнат, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Novini.bg
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.18 | 17:18

1
Русия е смъртно ранена от санкциите. Остава и още малко. Украйна да покани НАТО за съвместни тренировки и опит в гоненията на руски негодници.

Добави коментар

Водещи новини