Урсула фон дер Лайен няма да се самоизолира заради заразения Макрон

  • 17 декември 2020 14:17

  • 356
  • 1
Урсула фон дер Лайен няма да се самоизолира заради заразения Макрон
© Getty Images/Guliver (архив)

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е няма да се поставя в самоизолация след съобщенията, че френският президент Еманюел Макрон е бил заразен с коронавирус, съобщи говорител на комисията.

Той отбеляза, че последно Макрон и Фон дер Лайен са участвали в работна среща в неделя, а в понеделник председателят на ЕК е била изследвана и е било установено, че не е заразена, предава БТА.

Еманюел Макрон с коронавирус

По неговите думи Елисейският дворец е изяснил на ЕК кога някой се приема за контактен на заразен и Фон дер Лайен не попада в такава група.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще се постави под карантина, след като е общувал с Макрон последно в понеделник, съобщи говорител на институцията.

Мишел също не е бил определен от Елисейския дворец като застрашен, но е решил въпреки това да вземе допълнителни предпазни мерки. Във вторник той също е дал отрицателен резултат при изследване след срещата с френския президент, уточнява говорителят.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.17 | 14:31

1
Дет има една приказка - всички сме равни, но някои са по-равни от нас ... , г-жо Лайне(н)!

Добави коментар

Водещи новини