Словения удължи срока на действие на режима на епидемия до 17 януари

  • 17 декември 2020 11:20

  • 266
  • 0
Словения удължи срока на действие на режима на епидемия до 17 януари
© Pixabay

Словенските власти взеха решение за удължаване на действието на режима на епидемия на територията на цялата страна с един месец - до 17 януари, предаде агенция ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Текущата епидемична ситуация във връзка с разпространението на коронавируса изисква повторно, но ограничено по време обявяване на епидемия на територията на цяла Словения, доколкото във всички статистически региони е достигната или превишена степента на заболеваемост, при която се обявява такъв режим, се посочва в постановление на словенското правителство, което ще влезе в сила на 19 декември. 

Рекорден брой хоспитализирани в Словения през последните 24 часа

Първият случая на заразен с коронавирус в Словения бе регистриран на 4 март. От тогава броят на заразените достигна 100 373, а 2190 словенци починаха от усложнения, причинени от коронавирусната инфекция.

По време на режима на епидемия са забранени всякакви обществени мероприятия, а обществените институции, които не касаят жизненоважни сфери, са преустановили работа. Придвижването между регионите и пътуванията в чужбина са позволени само по основателни причини, а от 21,00 ч. до 06,00 ч. е в сила полицейски час, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини