"Бионтех" ще достави 100 млн. дози ваксини срещу COVID-19 на Китай

  • 16 декември 2020 17:51

  • 472
  • 0
"Бионтех" ще достави 100 млн. дози ваксини срещу COVID-19 на Китай
© Pixabay

Германската фармацевтична компания "Бионтех" обяви днес, че е подписала договор с Китай за доставката на 100 милиона дози от нейната коронавирусна ваксина в азиатския гигант следващата година, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Споразумението е подписано с китайския партньор на "Бионтех" - "Фосун Фарма". Първите доставки ще бъдат направени от предприятия на "Бионтех" в Германия. През март "Бионтех" и "Фосун Фарма" обявиха началото на стратегическо партньорство за разработване и пускане на пазара на потенциална ваксина срещу Ковид-19, базирана на използваната от "Бионтех" технология. Съвместните усилия, положени от "Бионтех" и "Фосун Фарма" за разработване на ваксината, са свидетелство за важността на глобалното сътрудничество и отразяват нашата стратегия за доставяне на ваксината в целия свят, заяви съоснователят на "Бионтех" и неин изпълнителен директор Угур Шахин. Изпълнителният директор на "Фосун Фарма" - Ву Ифан, нарече ваксината успешен модел на международното сътрудничество в науката и разработките.

Германският здравен министър призова ЕС да одобри по-бързо ваксина срещу COVID-19

През ноември двете компании започнаха фаза две от клиничните изпитания на ваксината на "Бионтех" BNT162b2 в китайската провинция Цзянсу, като в изследването участват 960 здрави китайци между 18 и 85 години. Данните от изпитанията ще бъдат представени за одобрение на ваксината от регулаторните органи на Китай. "Бионтех" и американският й партньор "Пфайзер" вече доставиха ваксината на САЩ, Великобритания и Канада.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
472 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини