Полският президент поздрави Байдън за изборната му победа в САЩ

  • 15 декември 2020 11:54

  • 246
  • 0
Полският президент поздрави Байдън за изборната му победа в САЩ
© Getty Images/Guliver

Полският президент Анджей Дуда поздрави днес новоизбрания президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в за изборната му победа, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"След гласуването в Избирателната колегия бих искал да Ви поздравя за успешното приключване на изборния процес . . . и Ви пожелавам много успешен мандат", заяви Дуда в писмо до бъдещия 46-и президент на САЩ.

За разлика от мнозина световни лидери, полският президент не поздрави Байдън за победата му, след като демократът беше обявен за победител на изборите в началото на ноември, а само го поздрави за "успешната кандидатпрезидентска кампания", припомня ДПА.

Дуда е известен с топлите си отношения с настоящия президент на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който продължава да оспорва изборните резултати, отправяйки безпочвени твърдения за измами.

Полският президент: Все още не е сигурно дали Байдън ще стане президент

Той подчерта в писмото си до Байдън стратегическото полско-американско партньорство и похвали САЩ за това, че подсилват източния фланг на НАТО. Дуда също така покани Байдън да посети Полша.

Полският президент изрази надежда, че САЩ и Полша ще продължат да работят в подкрепа на "демократичните промени в източните съседи (на Полша)", които включват Беларус и Украйна.

Последвайте канала на

Novini.bg
246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини