Без британски туристи в ЕС?

  • 10 декември 2020 13:11

  • 1123
  • 1
Без британски туристи в ЕС?
© Getty (архив)

Вероятно британски туристи няма да могат да посещават страни от Европейския съюз, написа лондонският в. Дейли мейл.

Според изданието 18 от 27-те страни-членки на икономическото и политическото обединение са нямали планове да включат поданиците на Обединеното кралство в така наречените зелени зони (места с нисък брой заразени и починали от коронавирусна инфекция).

"Дори британският премиер Борис Джонсън да постигне търговско споразумение с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ние няма да можем да почиваме в страни от ЕС", посочи още цитираната медия.

Да припомним, Лондон и Брюксел на снощните преговори не са постигнали компромис за търговията между Острова и 27-те след 31 декември 2020 г., когато изтича преходният период след Брекзит (излизането на Обединеното кралство от блока). Джонсън и фон дер Лайен са изразили убеждението, че до неделя трябва да вземат "твърдо решение" за бъдещето на преговорите за търговските отношения между Великобритания и ЕС след Брекзит.

Лондон и Брюксел не се споразумяха при търговски преговори


Към 12 часа (българско време) от Брюксел са разпространили план, предвиждащ запазване на транспортни връзки по земя и въздух между Острова и 27-те. "В документа е имало и предложение за регулиране и на промишленото рибарство в териториалните води на Великобритания и граничещи по море с нея членки на ЕС (Ирландия, Франция, Нидерландия, беглия и други)", това посочи Би Би Си.

 

 

Последвайте канала на

1123 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2020.12.10 | 15:23

1
Урааа, вече няма да гледаме пияни, заляни отрепки с арогантно самочувствие, което дори кралицата им не демонстрира

Добави коментар

Водещи новини