Изненада на изборите в Румъния

  • 07 декември 2020 06:24

  • 3124
  • 1
Изненада на изборите в Румъния
© Pixabay

Социалдемократическата партия (СДП) поднесе изненада, като спечели вчера парламентарните избори в Румъния. Въпреки това обаче управляващите либерали са фаворити за съставянето на бъдещото правителство, съобщи Франс прес, цитирани от БТА.

Опозиционната СДП печели 29,8 на сто от гласовете след преброяването на 95 процента от бюлетините. Национално-либералната партия (НЛП) на премиера Лудовик Орбан, която бе фаворит в социологическите проучвания, получава 25,11 на сто от гласовете, съобщи телевизия "Джиджи-24", като се позова на данни на Централната избирателна комисия, предаде ТАСС.

Екзитпол: Социалдемократическата партия печели изборите в Румъния

НЛП се очаква да остане на власт, като се съюзи с реформистите от Съюз за спасение на Румъния-ПЛЮС, който получава 14,5 на сто от гласовете.

Петпроцентовата бариера преодоляват още Алиансът за единство на румънците (8,7 процента) - националистическа формация, близка до православната църква - и партията на унгарското малцинство Демократически съюз на унгарците в Румъния (6 процента)./

Последвайте канала на

Novini.bg
3124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
HEПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.08 | 23:36

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини