Уилям и Кейт започват обиколка на Великобритания с влак

  • 06 декември 2020 16:02

  • 1333
  • 3
Уилям и Кейт започват обиколка на Великобритания с влак
© Getty Images/Guliver

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член и съпругата му Кейт ще обикалят Великобритания с влак от днес до вторник, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Кралските особи ще се срещнат с хора на първа линия в борбата с коронавируса, със служители в домове за възрастни и учители, за да им благодарят за усилията, които полагат в борбата с COVID-19.

Великобритания е най-засегнатата държава в Европа от коронавируса с над 60 000 смъртни случая.

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член, който е втори по ред за наследяване на престола, и съпругата му Кейт ще изминат 2000 км с кралския влак през Англия, Шотландия и Уелс.

"Херцогът и херцогинята очакват с голямо нетърпение да насочат вниманието към невероятната работа, извършвана в страната през тази трудна година", заявиха от двореца Кенсингтън, където е резиденцията на принца. И допълниха: "Те искат също да изразят благодарността си от името на нацията на всички, които подкрепят местните си общности преди Коледа".

COVID-19 промени и кралските традиции, Елизабет II се включи онлайн

Кралица Виктория е първият британски монарх, използвал кралския влак през 1842 г.  

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1333 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.12.06 | 18:33

3
Само българското правителство открито заявява че участва в транс гранична корупционна схема и търговия с хора, русия нямат нищо общо със пирамидата и прането на пари

2020.12.06 | 17:32

2
Това е пак някакъв фалшификат
Васо Сръбския

2020.12.06 | 16:47

1
Боли ме дъртия х у й че били тръгвали с влак

Добави коментар

Водещи новини