Португалия продължи извънредното положение заради втората вълна на пандемията

Парламентът на Португалия днес продължи с още 15 дни до 23 декември извънредното положение, въведено заради пандемията от коронавируса, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18712

Решението предвижда възможност и за допълнително удължаване, така че да обхване и първите дни на януари. Извънредното положение заради втората вълна на пандемията започна на 9 ноември и вероятно ще продължи най-малко до 7 януари.

Не много весела Коледа се задава за засегнатата от коронавируса Европа

Парламентът може да одобрява само 15-дневни продължения на тази мярка. Така стана и днес, но от указа на президента Ребелу де Соуза, одобрен днес от законодателите, става ясно, че се обмисля следващо удължаване до януари.

Извънредното положение включва вечерен час и половиндневен локдаун през уикендите в почти цялата страна. Въведена бе и забрана да се пътува из страната на двата официални празника - 1 и 8 декември, което прави вероятно същото да важи и за Коледа.

Премиерът Антониу Коща каза по радио "Обсервадор", че тази Коледа ще е различна, но че министрите смятат да облекчат някои ограничения за 24 и 25 декември. Правителството ще заседава тази вечер, за да обсъди новите мерки, които ще бъдат обявени утре.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18712

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.12.05 | 07:20
    А то господарите могат да им пуснат още щамове и да им направят и трета, четвърта и колкото още преценят вълни на пандемия.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет