Ръст на промишлените поръчки в Германия

Поръчките за индустриални и промишлени стоки в Германия нараснаха през октомври доста по-силно от очакваното, показват данни на немската официална статистика Destatis, които предполагат, че промишленият сектор на водещата европейска икономика стартира последното тримесечие на годината на стабилна основа.

Поръчките за промишлено производствени стоки нараснаха през октомври с 2,9% спрямо септември, когато се повишиха с 1,1%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за по-скромно повишение с 1,5 на сто.

Продажбите на дребно в ЕС и България нарастват през октомври

Подкрепа за растежа оказват както вътрешните производствени поръчки в Германия, които се повишиха с 2,4%, така и поръчките, идващи от чужбина, които се увеличиха с 3,2 на сто. Новите промишлени поръчки от останалите страни членки на еврозоната обаче се повишиха с едва 0,5% с оглед на втората вълна на Covid-19, заляла през есента стария континент, което накара редица европейски държави да въведат нови строги ограничителни мерки, целящи да забавят разпространението на инфекцията.

На годишна база промишлените поръчки в Германия отбелязаха растеж с 1,8% през октомври след спад с 1,1% през септември, предаде БНР.

Промишленият оборот в Германия през десетия месец на годината нарасна с 4% спрямо септември, когато се повиши с 1,1%.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет