Нюрнберг е поредният германски район под пълна карантина заради COVID-19

Германският град Нюрнберг въвежда пълна карантина с цел да овладее разрастващото се разпространение на коронавируса, обяви днес кметът Маркус Кьониг, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18754

Ограниченията влизат в сила веднага и първоначално ще действат до 20 декември, каза Кьониг.

Симптоми, лечение, медикаменти: Какво научихме за COVID-19?

На жителите се забранява да излизат от дома си без основателна причина. Нюрнберг разширява също правилата за носене на маски и забраната за продажба на алкохол в центъра на града.

От 7 декември присъствените учебни занятия за по-големите ученици ще бъдат ограничени и ще бъдат на ротационен принцип. В момента Нюрнберг регистрира 306,7 потвърдени случая на коронавирус на 100 000 души за седемдневен период.

В Германия провинциалните власти се стремят да намалят този показател под 50. С изключение на определени райони, където има силно разпространение на заразата, в Германия действа частична карантина от началото на ноември. Ежедневното увеличение на заразяванията обаче се запазва на високо ниво. Днес бяха съобщени 13 604 нови заразявания в страната.

По данни на Института "Роберт Кох" общият им брой вече е 1 067 473. Смъртните случаи са се увеличили с 388 и са общо 16 636.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18754

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет