ЕС вижда изправяне на коронавирусната крива, но рестрикциите все още не трябва да се облекчават

Кривата на неотдавнашното нарастване на случаите на зараза с коронавируса в ЕС започва да се изправя и дори да е низходяща в някои, но не във всички страни. Но е прекалено рано да се облекчават настоящите рестрикции, заяви ръководителката на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията Андреа Амон, съобщи БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18349

Обезпокояващо е, че смъртността, причинена от COVID-19 продължава да нараства в Европа. Миналата седмица тя беше 95 на 1 милион души, съпоставимо с 84 на 1 милион души в предходната седмица, подчерта Амон.

Тя също така отбеляза, че 91 процента от местата в интензивните отделения са били заети миналата седмица, което означава, че някои страни вече са достигнали предела.

Над 400 000 са починалите в Европа вследствие на коронавируса

Амон говори на виртуална среща на депутати, отговарящи за европейските въпроси от всички страни членки и в Европейския парламент. Амон също така каза, че все още има трудности, когато става дума за тестване или проследяване на контактите и че страните от ЕС трябва да хармонизират медицинските си данни.

Към днешма дата има над 13 милиона случая на коронавирус в 27-те страни членки на ЕС. Над 319 700 души в блока починаха от COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18349

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет