Смекчават мерките срещу COVID-19 в Ломбардия и още четири италиански области

Италианското правителство ще разхлаби мерките срещу коронавируса в пет области от неделя, в това число в най-богатата и многолюдна Ломбардия, съобщи днес здравното министерство, цитирано от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18901

Ломбардия, Пиемонте и Калабрия ще бъдат преквалифицирани от червена в оранжев зона, а Сицилия и Лигурия - от оранжева в жълта. Решението е било взето след постепенно намаляване на броя на хоспитализациите на хора с COVID-19 в голяма част от Италия през последната седмица.

Над 37 000 нови случая на зараза с COVID-19 в Италия за денонощие

Броят на новите случаи също спадна след достигнатия по-рано този месец пик. За последното денонощие в Италия са регистрирани 827 смъртни случая и 28 352 новозаразени с коронавирус при направени 222 803 теста. Броят на хоспитализираните е намалял с 354 от вчера и днес е 33 684, а този на хората в интензивно отделение - с 64 до 3782.

През първата половина на ноември броят на приетите в болница се увеличаваше на ден с по около 1000 души, а на тези в реанимация - с приблизително 100. Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Италия надхвърли 1 милион и 538 хиляди. Страната е на осмо място в света по този показател. 53 677 човека с КОВИД-19 са починали в Италия. Страната е на второ място в мрачната статистика в Европа след Великобритания и шеста в света, изпреварена още от САЩ, Бразилия, Индия и Мексико.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18901

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет