Хърватия с рекорден брой от 3573 новозаразени коронавирус

Рекорден брой от 3573 нови случая на коронавирус са потвърдени в Хърватия през последните 24 часа, като има потвърдени и 47 смъртни случая за денонощието, съобщи агенция Хина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15932

В момента в страната има 19 079 активни случая, от които 1981 са приети на болнично лечение, включително 213, които са на респиратори.

Общо 45 150 души са в самоизолация в Хърватия, според последни данни, предаде БТА.

Mеждувременно малко над 1200 нови случая на COVID-19 са потвърдени в Босна и Херцеговина в събота, което е доказателство за фаза на застой на епидемията, въпреки че броят на смъртните случаи, свързани с новия коронавирус, все още е висок, съобщава агенция Хина.

По данни на здравните власти в двете автономни части на Босна, през последното денонощие са обработени малко над 4000 теста, от които положителен резултат са дали само 830 във Федерация Босна и Херцеговина, и 416 - в Република Сръбска.

Смъртните случаи, свързани с COVID-19, за денонощието обаче са 36.

По-рано тази седмица най-високият денонощен прираст на инфекциите бе 1500 нови случая, докато миналата седмица в някои от дните бяха регистрирани по близо 2000 новозаразени за денонощие, посочва Хина.

Въпреки намаляването на новите случаи, здравните власти са предпазливи за развитието на ситуацията в близко бъдеще, защото това зависи от придържането на гражданите към епидемичните ограничения.

Властите в неутралния район Бръчко съобщиха, че въвеждат от неделя вечерен час и затварят баровете и ресторантите заради натиска над местните болници.

Във Федерация Босна и Херцеговина (Мюсюлманско-Хърватската федерация) вече е въведена забрана за излизания през деня, докато в Република Сръбска няма подобни ограничения, отбелязва Хина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15932

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет