ЕС очаква след месец да започнат доставките на ваксини срещу COVID-19

От средата на декември се очаква ваксините срещу Ковид-19 на "Пфайзер" ("Байонтек") и на "Модърна" да получат разрешение от европейската лекарствена агенция за разпространение в ЕС. Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е след днешната видеоконференция на Европейския съвет.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18603

Тя уточни, че в началото ще бъдат доставени малки количества, предназначени за здравните работници и възрастните хора. По нейните думи досега ЕК е сключила пет рамкови споразумения с производители на ваксини и скоро може да се очаква шеста договореност.

От "Пфайзер" разкриха горещи подробности за COVID ваксината си

Фон дер Лайен добави, че днес държавните и правителствените ръководители от ЕС са обсъдили начините за взаимно признаване на данните от бързите изследвания за антитела срещу новото заболяване.

По нейните думи се предвижда да се признават данни от изследвания с над 80 на сто успеваемост при определянето на резултата.

Тя добави, че се предвижда до края на годината държавите в ЕС да въведат единен електронен формуляр за пътуващите, който да служи за проследяването на контактите на заразените.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18603

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет