Снимки на полицаи запалиха Париж

  • 18 ноември 2020 09:56

  • 1290
  • 0
Снимки на полицаи запалиха Париж
© Getty (архив)

Парижки полицаи са употребили водни оръдия и сълзотворен газ, предаде Би Би Си.

Стотици хора се бяха събрали вчера вечерта пред гравната сграда на Националното събрание (долната камара на френския парламент). Хората са протестирали срещу проект, предвиждащ въвеждане на наказателна отговорност за създаване на снимки, видеа, и/или аудиозаписи, които биха могли да улеснят идентификацията на полицай или друг служител на силовите структури по време на специализирана операция. Правителството на западноевропейската страна е предложило авторите на такива и подобни материали да влизат в затвора за срок до една година.

По време на вчерашната демонстрация по-бурните участници в протестната акция са започнали да хвърлят камъни и други предмети по охраняващите сградата служители на реда. Полицаите на свой ред са отвърнали със сълзотворен газ и водни оръдия. Управата на Париж и съобщила за няколко пострадали и десетина арестувани.

Стотици арестувани при сблъсъци между полицията и участници в протеста на "жълтите жилетки" в Париж

Руската информационна агенция посочи още, че проектът на правителството е срещнал съпротива и от страна на правозащитници и журналисти. Няколко организации са заявили, че при евентуално влизане на законовото положение в сила, би се подсигурил чадър над полицейското насилие.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини