Австрия пред нов, по-строг локдаун

Броят на новите случаи на коронавирус в Австрия нарасна драстично.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16152

По данни на Агенцията по здравеопазване и сигурност на прехраната (АЗСП) през последната седмица новозаразените са 554 на 100 000 души. Особено високи са показателите в провинциите Форарлберг (850 на 100 хиляди) и Горна Австрия (810), предава БТА.

Значително покачване на числата е отбелязано и във Виена и Каринтия.

Според АЗСП коронавирусът е взел 1574 жертви в Австрия. В момента на болнично лечение са 3800 души, 546 от тях са на интензивна терапия.

Всички болници в Тирол отлагат плановите операции. Няма общи данни какъв е броят на отложените операции, тъй като всяка болница преценява какви са възможностите й и колко легла да запази за увеличаващите се все повече случаи на пациенти с коронавирус. Спешните операции се извършват във всички болнични заведения. Особена грижа на правителството е опасността от достигане до предела на възможностите на медицинския персонал.

През октомври Австрийската статистическа служба е отчела нарастване броя на смъртните случаи. От началото на коронакризата седмично се съобщава броят на починалите. През седмицата от 17 октомври починалите са 1762, през следващата седмица броят им се е увеличил до 1872 - с 25 процента над средното равнище през последните пет години. Все още няма данни за причината за смъртта, но е известно, че от средата на октомври рязко се е увеличил броят на починалите, заразени с коронавирус.

Тези тревожни тенденции са в основата на решението на австрийското правителство да наложи по-строги мерки за борба с епидемията. Те ще бъдат съобщени на пресконференция утре следобед, но електронните издания на ежедневниците, радиото и телевизията съобщават още сега, че ще бъде наложена 24-часова забрана за напускане на дома.

Новият, по-строг локдаун до голяма степен ще прилича на този през март. Хората ще имат право да излизат от вкъщи само за да отиват на работа, кратка разходка или купуване на стоки от първа необходимост.

Медии съобщават, че ще бъдат затворени търговските обекти. Изключение ще бъде направено за аптеките, хранителните магазини, дрогериите и банките.

Все още се водят дискусии по въпроса дали да бъдат затворени училищата за деца до 14-годишна възраст. Гимназистите и студентите вече са на онлайн обучение.

Предварителните данни са, че локдаунът ще продължи до 8 декември. Дали тези мерки ще влязат в сила от вторник, както се предполага, ще стане ясно утре следобед, когато федералният канцлер Себастиан Куц ще обяви официално правителствените мерки с цел овладяване на епидемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16152

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.11.14 | 16:24
  ЪГЛИТЕ ЩЕ СВЪРШЪТ НА ТОЗИ СВЯТ БЪЛЪЦИТЕ НИКОГА.
 2. 2020.11.14 | 06:43
  Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>Careerclub9.com
 3. 2020.11.14 | 06:01
  Тия в Австрия не са ли вече не в локдаун а в Нокдаун ?
 4. 2020.11.14 | 00:33
  И пет локдауна да направите , на ковид-а му е през оная работа !!!
 5. 2020.11.14 | 00:29
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет