В Италия беше регистрирано първото куче, заразено с Covid-19

  • 11 ноември 2020 21:33

  • 2766
  • 5
В Италия беше регистрирано първото куче, заразено с Covid-19
© pixabay

Медици в италианската провинция Бари откриха новия коронавирус в организма на куче, което е първият подобен случай, регистриран в страната, пише в. "Република",. цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

И при четиримата души от семейството, които живеели в компанията на домашния любимец, било открито заразяване с Covid-19.

Намазка от пудела взели саморъчно стопаните и я изпратили в лабораторията. Първият положителен резултат бил получен на 5 ноември, впоследствие бил потвърден няколко пъти.

Повече котки, отколкото кучета, са били изоставени през пандемията

Интересното е, че заразата преминала без симптоми при четириногото. По думите на Никола Дикаро, професор в университета в Бари, концентрацията на вируса била много ниска и пуделът не е бил заразен за околните.

Ученият изтъква, че рискът от зараза от куче или котка към човек се равнява на нула.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2766 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
възмутените

2020.11.14 | 08:45

5
Много бойни кучета ги отглеждат като ги разхождат без намордник и каишка. Много са случайте когато нападат и разкъсват хора. Затова трябва кучетата без намордник и каишка да бъдат избивани. Това се отнася че и безстопанствените кучета трябва да бъдат избивани. Защото кучкарите когато заловят кучета ги пускат веднага в друг квартал. Има и хора който ги осиновяват, взимат ги от кучкарниците и ги пускат пред блоковете. Пандемията ще научи корумпираните че е престъпление където размножават полу дивте кучета. Но хиляди домашни здрави животни са избивани и заравяни. Живота на хората е по важен от този на кучетата.
Петър Апостолов

2020.11.14 | 08:32

4
Доказано е че от диви животни се разболяват хора с коронавирус. Но дивите безстопанствени кучета са свещени животни в България. Нищо чудно корумпираните да сменят герба: на мястото на лъва може да сложат куче. Защото в кучкарниците се правят далавери за милиони. Всяка година избиват хиляди домашни животни заради птичи грип, свински грип и чума. Като голяма част от животните не са заразени. Има много случай когато безстопанствени кучета нападат и убиват хора. Дори и домашните кучета правят това.
Alistair Crowley

2020.11.12 | 00:36

3
0 = 2 and this is impossible to disprove.
Аз

2020.11.12 | 00:31

2
Боже мой,пишете и не мислите,Ковид нали беше животински вирус,открит още миналия век...Гледате само как да всявате паника....

2020.11.11 | 21:50

1
Норки, кучета... после врабчета и ще си еве мамата. Лъжат като ненормални мръсниците и целия свят им се върза. Ще става още по-страшно.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини