Около 20 000 души протестираха в Лайпциг срещу коронавирусните ограничения

  • 07 ноември 2020 20:19

  • 985
  • 1
Около 20 000 души протестираха в Лайпциг срещу коронавирусните ограничения
© Getty Images/Guliver (архив)

Около 20 000 души, повечето без маски, се събраха в източния германски град Лайпциг на протест срещу коронавирусните ограничения, предадоха Франс прес и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Полицията многократно призова с високоговорители демонстрантите да носят маски и да спазват разстояние от 1,5 м помежду си.

Германия отбеляза нов рекорд по брой на заразените за 24 часа

"Настояваме за незабавната отмяна на ограниченията върху основните ни права. Ние сме мирно движение, в което няма място за екстремизъм, насилие, антисемитизъм и човеконенавистни идеи", заяви един от организаторите на появата на микрофон.

 

Getty Images/Guliver

Началникът на полицията на Лайпциг Торстен Шулце съобщи, че в социалните медии се пускат призиви за протести с насилие както от десни, така и от леви екстремисти, но добави, че няма данни за прояви на насилие.

Getty Images/Guliver

Провинцията Саксония, където се намира Лайпциг, е смятана за крепост на германската крайна десница, която от години регистрира там най-добрите си резултати, отбелязва АФП.

В понеделник в Германия бяха затворени за четири седмици ресторантите, баровете, кафенетата, музеите, театрите и спортните зали.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БРАВО!!!

2020.11.07 | 20:32

1
Целият свят трябва да се вдигне!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини