Големите групи в ЕП поздравяват Байдън за победата на президентските избори в САЩ

  • 07 ноември 2020 20:00

  • 362
  • 0
Големите групи в ЕП поздравяват Байдън за победата на президентските избори в САЩ
© Getty Images/Guliver (архив)

Групите на Европейската народна партия (ЕНП), на социалистите и демократите (СД) и "Обнови Европа" в Европейския парламент са първите, които поздравяват Джо Байдън за избирането му за следващия президент на САЩ.

Изборите бяха напрегнати, ЕНП поздравява Байдън и потвърждава подкрепата си за силна връзка между ЕС и САЩ, основана на главните демократични ценности, се посочва в пост в Туитър. Ще продължим да работим заедно за мирен световен ред, допълва парламентарната група.

Историческа победа: Джо Байдън е новият президент на САЩ

СД горещо поздравяват Байдън, призовават президента Доналд Тръмп да признае поражение и да уважи гласа на народа. Те определят победата на Байдън като историческа и заявяват, че с това Европа печели силен съюзник.

Изходът от изборите е празник за устойчивостта на демокрацията, посочват от "Обнови Европа". Изборът на Байдън е връщане към разума, добавят либералите.

Председателят на ЕНП Доналд Туск написа, че загубата на Тръмп може да се окаже началото на края на тържеството на крайнодесния популизъм също и в Европа. Благодаря ти, Джо, обръща се той към новоизбрания президент на САЩ. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини