Папата даде аудиенция в частната си библиотека

  • 04 ноември 2020 19:59

  • 351
  • 0
Папата даде аудиенция в частната си библиотека
© Getty Images

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова хората да следват препоръките на правителствата и здравните власти, за да предотвратят разпространението на коронавируса. Той направи изявлението на аудиенция в частната си библиотека в момент, когато заразяванията в Европа рязко се увеличават, предаде Асошиейтед прес.

Папата се завърна към библиотеката за днешната обща аудиенция. Друг признак, че Светият престол отново се връща към полукарантинен режим, беше съобщението, че се затварят за посещения ватиканските музеи и Сикстинската капела поне до 3 декември.

Миналата седмица Ватикана обяви, че Франциск прекратява публичните аудиенции и ще отслужва литургии без присъствие на множество вярващи.

Папата продължава да се въздържа да носи предпазна маска на аудиенция, въпреки критиките

На днешната аудиенция присъстваха десетина свещеници, за да превеждат в обобщен вид неговото поучение, което беше предавано на живо по интернет. При подобна организация папата действаше по време на почти тримесечната карантина във Ватикана заради коронавируса по-рано през годината.

Франциск каза, че "за съжаление" е необходимо да се върне към библиотеката, за да се предотвратят заразяванията.

"Това ни говори, че трябва да бъдем много внимателни към предписанията на политическите и здравните власти, които да ни защитят от пандемията", заяви той.

Папата отправи специални молитви за болните, лекарите, медицинските сестри, доброволците и всички, които работят с болни, "които рискуват живота си, но го правят от любов, по призвание и от любов към другите".

Свещениците спазваха дистанция от Франциск, но никой не носеше маска.

На края на аудиенцията папата се помоли за жертвите на "жалките" нападения в Европа напоследък. Той спомена атаките в Ница и Виена и осъди това как някои използват насилие и омраза, за да разрушават братството между хората.

Последвайте канала на

Novini.bg
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини