Как македонците настъпиха мотиката!

  • 02 ноември 2020 15:10

  • 11714
  • 0
Как македонците настъпиха мотиката!
© Pixabay

Ах, горките макета как не уцелиха момента, можеха да си минат тихомълком с техните игри на „стражари и апаши“ и „царе и царици“, обаче настъпиха мотиката, само защото го подкараха по инерция, вместо да преценят момента. 

Когато има истински и големи кризи, от които трудно се излиза; когато политиците на КОЯТО И ДА Е държава по света са така притиснати, както са нашите днес и тук, те винаги намират тема „отдушник“, нещо безобидно, към което да хвърлят цялото внимание. 

И, понеже много им знае устата на съседите, нагазиха и с двата крака. Нà ви сега един Европейски съюз през крив макарон. Фанàхте промоцията. 

Те са си свикнали да си „намилат“ постоянно – срещу бугарите, дето са татари, срещу българския език, история и т.н. Това им е част от ежедневието, както ставането сутрин, миенето на зъбите и пиенето на кафе. Те най-вероятно не могат да разберат какво толкова се е случило, че точно сега така да им се ядосат нашите и да им сложат прът в спиците на ЕС-колелото. Моментът, съседи, моментът. Не знам обаче как да го преведа този материал на македонски, че да ви помогна. От сърце ми се иска, ама… пуста езикова бариера…

Ето, вашите политичари, например, като се о*кат много, са свикнали да мятат нещо с думата „бугарски“ в лицата ви и да ви гледат как се пенявите, забравили и проблеми, и тревоги, забравили и за техните гафове и за всичко, като бик на червено налитате. Че да не мислите, че нашите са по-будали нещо? И те знаят трикове за разсейване. 

И, сега им паднахте на волèто просто! Щото вървите, като бабичка на пазара, дето само си мрънка под носа и вие така… само си мрънкате нещо срещу България под носа, по навик. И сега ви подхванаха, защото сте винаги удобна тема. 

Много анализатори казват, че колкото повече се бави приемането на Македония в ЕС, толкова повече се засилва влиянието на Русия там, няма вакуум – където няма ЕС, територията се завзема от Кремъл. Включително чрез пропаганда. 

Много интересно е как българските агенти на създадените от Русия тайни комунистически служби (ДС), които днес се наричат националисти, се пенявят срещу позициите на същите такива агенти от Македония, които и там се наричат националисти. Пък на всички ни дядовците са били едни и същи. Добре, няма да казвам какви. 

В България руските агенти казват: тия неблагодарни македонци как ви хулят само, а! А техните руски агенти (в Македония) им нашепват: тия грозни татари бугарите сакат да ви земат историята и културата! 

Ама тия руски агенти ще вземат да излязат много хитри, а! 

И, мине не мине малко време, току пак разчовъркат темата. 

А пък малко преди 24 май в македонското културно-информационно-интернетско пространство се появи ето това: 

 

Обикновено на нас братушките всеки път ни честитят Деня на СЛАВЯНСКАТА писменост, не на българската. А пък македонците какъв авторитет са завъдили в Кремъл, а? Честитят им баш техния си „македонски“ език. 

Коментарът с „бивши окупатори“ също е безценен. И, докато сме на темата, ето ви още „фашистичко“, „бугарско“ и „окупаторско“ безценно съдържание в македоно-руските взаимоотношения:

Значи… на 5 май делегация от руското посолство е почело паметта на партизаните и е сложила цветя на ето тази плоча. Сигурно можете да забележите и думите: „борба со бугарската фашистичка воjска”. Ако ли не, ето ви по-близък план на плочата. 

Очарователно, а?

Ще вземе да се окаже накрая, че българите и македонците не се мразят толкова много, ами българските руски агенти правят театър с македонските руски агенти, за да видят доколко работи оня лаф: „Разделяй и владей!“ 

Засега им се получава. 

Сякаш за да ни поздрави за празника на Будителите, баш навръх 1 ноември, един македонски македонец, наречен Петар Богојески, е пуснал коментар във Facebook, с който явно громи целия език на българите. Ето тук е новината:

Глас от Северна Македония: Оригиналният български език днес не съществува!

Но си позволявам да изкарам една чутовна мисъл на Петар, която ще се превърне в класика от поколения за поколения. Или пък ще бъде забравена след 4 секунди, като всяка друга буря в чаша вода…

„Истината е, че днес няма оригинален български език! Българите през седми век са имали своя държава и свой български език със своя азбука! Ние, македонците, сме Ви надминали културно, с помощта на Константинопол, наложили сме Ви старославянския език, християнизирали сме Ви на този език и сме унищожили българския Ви език около 11 век чрез Охридската архиепископия! Ако това означава нещо за вас, тук публично Ви се извинявам за този културен геноцид, който моето племе извърши срещу Вашето племе! Извинявайте безкрайно!“. 

Найс, а!

А пък, докато сме на открития във Facebook, да ви предложа и ето това от страницата „Беломорието и българите - спомени от Тракия и Македония“:

„Министърът на отбраната на РС Македония Радмила Шекеринска заяви вчера, че паметниците, на които пише, че България е окупатор няма да бъдат премахнати. Хубаво е, че бабата на министърката е оставила документ, с който хвърля светлина върху този изкуствено създаден проблем пред българо-македонските взаимоотношения. Оказва се, че госпожа Радка ШекеринОВА е помолила българското правителство за скромна пенсия през 1943 г., въз основа на това, че покойният й мъж е бил българин и заради българското си самосъзнание е убит от сърбите по време на сръбската окупация на Македония в периода 1913-1941 г. Мисията в живота на този доблестен българин, дядо на министър Шекеринска, е било обединението на Македония с майка България, а не с "окупатора" България. За съжаление внучката на тези измъчени хора е избрала да гради политическа кариера, сляпо служейки на една чужда идеология, която е съсипала собственото й семейство и чиято пропаганда продължава да сее отровата си от страниците на учебниците, постаментите по площадите и дори от стените и колоните на старите български черкви…“
 

Последвайте канала на

Александър Томов
11714 0

Водещи новини