Във Виена се инсталират контейнери за взимане на проби за COVID-19

Във Виена общопрактикуващи лекари ще се включат във взимането на проби за COVID-19. Местата за взимане на проби се наричат "чекбокс", ординационните контейнери ще бъдат разположени из целия град.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15699

Пилотният проект включва три такива бокса, които ще започнат да работят в края на следващата седмица. В тях ще се правят бързи тестове, предимно на пациенти, които имат грипоподобни симптоми, но не са сигурни дали са заразени с коронавирус или с грип.

Ако резултатът е негативен, на пациента веднага ще бъде назначено съответното лечение. Ако резултатът е положителен, лекарят ще го отпрати веднага в карантина. При успех на пилотния проект в края на ноември градската управа ще инсталира 30 чекбокса, съобщава БТА.

Финансирането им се поема от Виена, лекарите се предоставят от телефонната служба за лекарски съвети. Лекарите от тази служба са в договорни отношения с града. Все още се водят преговори със здравната каса как ще става заплащането на тестовете, които за населението ще са безплатни.

Австрия с рекордни 5627 новозаразени с коронавирус за денонощие

Преди няколко дни градският референт по здравеопазване на Виена съобщи, че градът си е запазил правото да закупи два милиона антигенни теста, които ще бъдат доставяни на траншове. Виена разполага с двеста хиляди от тях. Опцията за закупуване включва клауза, че градът не е длъжен да закупи цялото количество, например в случай, че в бъдеще на пазара се появи по-добър нов продукт. В пробната фаза пациентите могат да се тестват без предварително записване, ако е необходимо, ще се включи и система за предварително получаване на часове.

Целта на проекта е да се разтоварят кабинетите на домашните лекари. В сила остава правилото пациентите с положителни бързи тестове да бъдат проверени с ПСР-тест, който засега се счита за "златен стандарт" сред методите за тестване.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15699

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.31 | 09:27
  Явно са взели ноу-хау от Истанбул- там си вкарваш задните части в контейнера и тесен специалист ти взема проба .
  1. 2020.10.31 | 09:35
   Те си взимат проби всеки ден. Само се сменят специалистите. Днеска един е специалист, утре на него му взимат проба. Да няма сърдити.
 2. 2020.10.31 | 00:59
  Предлагам им да легализират евтаназиите.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет