Германска лаборатория произведе фалшиви положителни резултати за COVID-19

Германска лаборатория диагностицира погрешно 58 от 60 теста за коронавирус като положителни, съобщи днес местно издание. Това било установено, след като болница се усъмнила в резултатите и тествала пациентите повторно, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16193

Лаборатория Ем Фау Цет в баварския град Аугсбург отдаде фалшивите диагнози, които са били обявени в рамките на едноседмичен период, на големия брой тестове, недостиг на реагенти и притискащите я срокове.

Заради големия брой проби и липсата на оборудване невинаги беше възможно да бъде направена навреме двойна проверка на позитивните резултати, заяви пред в. "Мюнхнер меркур" директорът на лабораторията Габриеле Шон.

Обичайният доставчик на реагенти, с който работи лабораторията, не направил доставка, което я принудило да използва алтернативен реагент, който не е съвместим със системата ѝ за тестване, посочва мюнхенският ежедневник.

Ройтерс не можа да провери чрез независим източник дали от проблема не са засегнати и други лаборатории в Германия, където щателното тестване беше определено като един от факторите за сравнително ниското равнище на заразените с COVID-19 и смъртните случаи, информира БТА.

Германия се затваря от ноември

Говорител на германското здравно министерство обаче каза, че няма причина за съмнение във "валидността и точността" на PCR молекулярното тестване.

Източникът на коронавируса е неизвестен в около 80% от случаите според института по заразни болести "Роберт Кох", заяви днес германският министър на икономиката Петер Алтмайер на фона на рязко увеличение на случаите в най-голямата европейска икономика.

Той добави, че не вярва да има голям брой тестове за коронавируса, които да са ненадеждни. Повод за тези негови думи беше серията фалшиво положителни резултати в баварската лаборатория.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16193

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.10.28 | 21:04
    Скоро ще виваксинираме с нано-роботи,
  2. 2020.10.28 | 20:40
    Всичко е фалш! Оромен световен фалш
    1. 2020.10.28 | 21:03
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет