Швеция отчита 1870 нови случая на коронавирус за датата 23 октомври, което е нов рекорд

  • 27 октомври 2020 18:23

  • 3049
  • 2
Швеция отчита 1870 нови случая на коронавирус за датата 23 октомври, което е  нов рекорд
© gettyimages

Швеция, чиято либерална противоепидемична стратегия, привлече световното внимание, е регистрирала 1870 нови случая на коронавирус на 23 октомври, най-големия брой от началото на пандемията, показа днес статистиката на шведската Агенция по обществено здраве, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25462

За сравнение предишният рекорд, който беше отчетен в края на юни, беше 1698 случая за едно денонощие.

Над половината държави в EС и Великобритания попадат в червената зона за Covid-19

По-рано Агенцията по обществено здраве каза, че пролетният пик вероятно е бил много по-голям, но вероятно не е регистриран поради липса на тестване. Официалният брой на жертвите в Швеция намалява с 15 от петък досега, на 5918.

Обяснение за намалението не беше дадено, но преди се е случвало броят на починалите да бъде променян след устонавяване на действителната причина за дадена смърт.

Смъртността в Швеция на глава от населението е няколко пъти по-висока в сравнение с тази в скандинавските ѝ съседи, но е по-ниска в сравнение с някои други, по-големи европейски страни като Испания и Великобритания.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
3049 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар
Хаха

2020.10.27 | 21:57

2
В Швеция живота си тече нормално-1800 за ден.В Чехия всичко затворено,работят само веригите за хр.стоки,комендантски час-21ч,всичко живо маскирано навсякъде от месец.Резултата-15000 заразени вчера.
Стига бе...

2020.10.27 | 21:09

1
...вчера няколко човека попитаха за Швеция и сега "хоп" статия за "невярващите". Ееееейййй платената пропаганда върви с пълна сила. Ама то на всички ни е ясно, че има вируси и има заразени, че и болни даже...а някои за съжаление губят битката за живота си. Така е било...така е сега...и така ще бъде винаги... ...и това ни е ясно. Хората просто не вярват в необходимоста от крайни мерки заради грипен вирус...или някое друго заболяване. Умира се всеки ден и никой не иска да умира...светът е пълен със страдания, но не можем и да спрем да живеем, заради страхът от смъртта

Добави коментар

Водещи новини