Съветват германците да празнуват Коледа „на смени“

  • 27 октомври 2020 17:39

  • 815
  • 0
Съветват германците да празнуват Коледа „на смени“
© Pixabay

Комисарят по болнична помощ в Германия Андреас Вестерфелхаус съветва семействата в страната си да празнуват Коледа „на смени“, съобщи Дойче веле. 

Препоръката е, за да се намали рискът от разпространение на COVID-19. 

В интервю пред Bild Вестерфелхаус пояснява, че – за да се избегне риск от разпространение на болестта – семействата да се събират с по-малко хора и да го правят на няколко пъти - „на смени“.

Тоест да празнуват по два пъти с различните хора. 

„Нестандартните времена изискват нестандартни решения“, заяви Вестерфелхаус. Домакинствата да се събират на няколко пъти, посъветва той, като поясни, че „Подаръци могат да се разменят и на 28 декември, че и по-късно“. 

В Германия се готвят за по 20 хил. новозаразени на денонощие

В Германия подаръците обикновено се разменят на 24 декември. Семействата имат традиция да споделят скромна вечеря в този ден (както и в България), а на следващия – 25 декември – се събират фамилиите и празнуват заедно. 

Коледа е традиционно време за събиране на фамилиите, като централните части на големите градове, площадите и някои обособени площи се превръщат в традиционни Коледни базари, познати вече по цял свят. В Германия обаче Коледните базари вече са отменени тази година. 

...

 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини